Kastamonu İl Koordinatörlüğü

Kastamonu Turizmi'ne TKDK'dan Büyük Destek




IPARD Programı kapsamında 12. çağrı döneminde TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü’ne  ‘Kırsal Turizm’ alt tedbiri kapsamında başvuruda bulunan Gölköy Turizm ve Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti ve Fatma Duman ile sözleşmeler 2 Ekim 2014 tarihinde  imzalandı.    
 
Merkeze bağlı Gölköy’de yapımına başlanacak Gölköy Turizm Şirketi’ne ait yatırım, konaklama, restoran, at çitliği, çocuk oyun alanı, yüzme havuzu, tenis kortu alanlarını içinde barındıran büyük bir turizm tesisi. Toplam yatırım tutarı 2 milyon 290 bin 690 lira olan tesisin 2015 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.
 
Fatma Duman’a ait diğer proje yine Gölköy’de yapımına başlanacak bir restoran. Yöresel yemeklerin ağırlıkta olduğu restoran kadın girişimcilere örnek olması açısından ayrı bir öneme sahip. Toplam yatırım tutarı 216 bin 440 lira olan projenin yıl sonunda hizmete açılması hedefleniyor.

Turizm açısından büyük bir potansiyele sahip Kastamonu’da TKDK destekleri devam ediyor. Kırsal turizm alanında konaklama tesisleri, lokanta, pastane, kahvaltı yerleri, spor tesisleri, yüzme havuzu, at çiftliği, halı saha, hobi bahçeleri gibi tesislerin hem inşaat işlerine hem de ekipman alımına %50 hibe desteği sağlanmaktadır. Yatırımların KDV, gelir vergisi ve kurumlar vergisinden muaf olması da ayrıca önemli bir avantaj sunuyor.