Kastamonu İl Koordinatörlüğü

2014 Yılında TKDK Hibeleri Artarak Devam Ediyor


 
IPARD Programı kapsamında TKDK hibe destekleri artarak devam ediyor. 2013 yılında yaklaşık 7,5 milyon TL hibe desteği ödenmiş olup, 2014 yılında teslim edilen tüm başvurular Ankara Kurum merkezinde yapılan gerekli incelemelerden geçerek desteğe hak kazandı.

2014 yılı içinde yatırımı tamamlanan 101 makine ekipman ve traktör projesinin ödemesi yapıldı. 13 proje yatırımına devam ederken, 25 proje ile sözleşme imzalanma süreci devam ediyor. Bu projelerin tamamı bittiğinde Kastamonu’muza 30 milyon TL hibe kazandırılmış olacak.

2014 yılında destek verilen projelerin listesi aşağıdaki şekilde:
  • 2 Adet Büyükbaş Süt İnekçiliği
  • 9 Adet Büyükbaş Besi Hayvancılığı
  • 1 Adet Küçükbaş Besi Hayvancılığı
  • 12 Adet Entegre Tavuk Yetiştiriciliği Tesisi
  • 1 Adet Süt İşleme Tesisi
  • 2 Adet Kırsal Turizm Tesisi (Konaklama, Restoran vb)
  • 112 Adet Makine Ekipman Desteği
  • 101 Adet Traktör Desteği
Burada önemle belirtmek isteriz ki TKDK’ya yapılan tavukçuluk projeleri ile Kastamonu’ya yeni bir iş kolu kazandırılmış olacak. Bu tesisler faaliyete geçtiğinde yıllık ortalama 3-4 milyon adet tavuk üretilip Kastamonu ve ülke ekonomisine katkıda bulunulacak.
 
TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü olarak önümüzdeki çağrılarda Kırsal Turizme ağırlık vermek istiyoruz. Kastamonu turizm açısından büyük bir potansiyele sahip. Konaklama ve diğer turizm etkinlikleri için gelen turistin ihtiyaçlarına cevap verecek yeterli tesislerin bulunmaması ekonomik açıdan kayba neden olmaktadır.
TKDK olarak, kırsal turizm alanında konaklama tesisleri, lokanta, pastane, kahvaltı yerleri, spor tesisleri, yüzme havuzu, at çiftliği gibi tesislerin hem inşaat işlerine hem de ekipman alımına %50 hibe desteği sağlanmaktadır. Yatırımların KDV, gelir vergisi ve kurumlar vergisinden muaf olması da ayrıca önemli bir avantaj sunuyor.  İlimizdeki turizm potansiyelini ortaya çıkarabilmek için TKDK desteklerinin çok önemli bir fayda sağlayabileceği kanaatindeyiz.  Potansiyel yatırımcılarımızı kurumumuza davet ediyoruz.  Kendilerine gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilsinler. 

Bu vesile ile destek sağladığımız tüm projelerin Kastamonu’muz için hayırlara vesile olmasını dileriz.