Kastamonu İl Koordinatörlüğü

IPARD II-3. ÇAĞRI İLANI TANITIM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ


    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “IPARD kapsamında desteklenen projelerin her ikisinden birisi gençler ya da kadın üreticilerimize aittir.” dedi.
     Bakan Fakıbaba, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Desteleme Kurumunun (TKDK) “Kırsal Kalkınma Buluşmaları” kapsamında Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesinde düzenlediği IPARD II-3. Çağrı İlanı Tanıtım Programı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, IPARD’ın üretimin yanında işleme ve pazarlama yatırımlarını da destekleyip bütüncül bir kalkınma anlayışı göstererek, ülkedeki küçük ve orta ölçekli tarım ve hayvancılık işletmelerini destekleyen bir program olduğunu söyledi.
     TKDK Başkanı Hakan Kalender de IPARD II Programı 3. Proje başvuru çağrı ilanı döneminde olduklarını belirterek, yeni destekler hakkında bilgi verdi.
     Bakan Fakıbaba, konuşmaların ardından videokonferans sistemiyle 3 ilde TKDK destekleriyle yatırım yapan kadın yatırımcılara bağlandı, Bakanlık olarak her zaman yanında olduklarını belirterek, ülke ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.
    Programa,  Bakanlık yetkilileri, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, TKDK genel koordinatörleri ve il koordinatörleri, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Şanlıurfalı yatırımcılar, 42 ilde TKDK desteklerinden yararlanan kadın girişimciler ve vatandaşlar katıldı.
    Sayın Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba standımızı ziyaret etti. İl Koordinatörümüz Ahmet Kuyulu Sayın Bakanımıza Kastamonu’muzun meşhur çekme helvasından ikram etti. Kurum Başkanımız Sayın Hakan Kalender Kastamonu Gölköy'de Kırsal Turizm sektöründe proje yaparak hibe alan Seracılar Restoran sahibi Fatma Duman’a hediye takdim etti.