Kastamonu İl Koordinatörlüğü

IPARD II Lansman Töreni gerçekleştirildi.


KASTAMONU IPARD-II PROGRAMI LANSMAN TÖRENİ
TKDK, 2020 yılın kadar uygulanacak olan IPARD II Programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıktı. Yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD II Programının tanıtımı amacıyla TKDK’nın 42 İl Koordinatörlüğünde lansman çalışmaları düzenleniyor.
Kastamonu İli IPARD II Lansman toplantısı 06 Ocak 2015 Çarşamba günü, Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tarım İl Müdürü Osman YAMAN, protokol üyeleri, yatırımcılar ve Kastamonulu vatandaşlar katılım sağladı.
Törenin açılış konuşmasını yapan TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Eniz GÖKÇEK IPARD Programı kapsamında Kastamonu’ya kazandırılan yatırımlara değindi. Gökçek IPARD-I Programı kapsamında TKDK’nın, Kastamonu’ya 2013 yılından itibaren 3 yılda toplam yatırım tutarı 86 Milyon TL olan 230 proje kazandırdığını ve yaklaşık 51 Milyon TL hibe ödeyeceğini söz konusu yatırımların bu tarihe kadar yaklaşık 35 milyon TL’sinin faydalanıcılara ödendiğini belirtti. Yaptığı sunum ile Kastamonu özelindeki yatırımları tanıtan Gökçek, yatırımcılara ve söz konusu yatırımların hayata geçmesinde TKDK’ya destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. IPARD-II Programını da tanıtan Gökçek 18 Aralık’ta çıkılan çağrı ilanı ile yeni dönemin başladığını ve IPARD-II ile kırsal kalkınma adına yapılan yatırımların süreceğini belirtti.
Belediye Başkanı Babaş ve Tarım İl Müdürü Yaman konuşmalarında TKDK’nın kazandırdığı yatırımların önemine vurgu yaparak IPARD Programından destek alarak Kastamonu’ya yatırım yapan yatırımcıları tebrik ettiler.
Törende, protokol konuşmalarının ardından bazı alanlarda kurumun enleri arasına giren yatırımcılara plaket takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Tören, katılımcılara sunulan toplu kokteyl ikramı ile sona erdi.